Tibro Trädgårdsförening

Kransbindning

Det var 15 förväntasfulla deltagare som kom till vuxenskolans lokal för att ta del av Anna Jigeryd Franssons kunskaper om kransbindning.

Först fick vi en genomgång av vad man behöver för att kunna binda en krans. Bland annat sekatör för att kunna klippa granriset i små kvistar, en tång för att kunna klippa av bindtråd och najtråd, samt märlor, bindtråd och diverse pynt att dekorera med. Man kan även använda ris av lärkträd, tuja, mossa eller vad man hittar i naturen, elller vad man tycker är vackert.

Efter genomgången sattes det igång med att sätta på granriskvistarna på en halmkrans, det tar en stund att få kransen riktigt tät med granriset. När deltagarna hade gjort detta bjöds det på fika med kaffe eller te, samt bulle och kaka.

Så var det dags att dekorera kransen. Anna visade hur man fäster fast lite kraftigare tråd i kottar för att kunna sätta fast dessa i kransen, samt hur man gör fina rosetter.

Några hade med eget material, men det fanns också möjlighet att köpa diverse band, kottar och annat pynt. Man kan också använda äpplen, torkade apelsinskivor eller vad man vill. Fantasin kan verkligen komma till användning här. 

Det var mycket nöjda deltagare som kunde vända hemåt med varsin vacker krans att hänga på dörren nu till advent.

Här nedan ser du lite olika förslag till hur man kan dekorera sin krans.

                          

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)