Tibro Trädgårdsförening

Naturlig Trädgård

Vi fick besök av Gunvor och Börje Landin, som berättade och visade bilder från sin trädgård.

Det var en lärorik kväll som besöktes av ca 25 personer. Särskilt roligt att flera nya unga medlemmar kom till denna aktivitet. Även flera av våra trogna deltagare kunde vi hälsa välkomna. De fick ta del av Gunvors fantastiska kunskap om våra insekter.
Hon berättade att alla arter är viktiga för vår miljö, stora som små. Det är de som ser till att våra växter blir pollinerade eller bidrar på annat sätt att liv kan fortsätta. Det finns t ex 40 arter av humlor. De tillhör våra främsta pollinatörer. Även bin och fjärilar är mycket viktiga för detta.
Vi bör också sluta utrota några av våra vanligaste ”ogräs”, såsom maskrosor och tusenskönor. De är väldigt viktiga för våra bin, humlor och fjärilar som tar sin ”mat” ifrån dem.

Börjes vackra bilder, som visades medan Gunvor berättade, tagna till stor del i deras trädgård, var fantastiska att se, otroliga närbilder.

Efteråt serverades kaffe och kaka. Vi hade också dragning i vårt lotteri, där vinsterna bestod av fröpåsar och penséer, inköpta hos Gröna Boden.

fjaril-pa-blomma.jpg (400×267)      /honungsbin.jpg      /bi-och-forgatmigej.jpg

                                        /nyckelpiga.jpg