Tibro Trädgårdsförening

Tillverkning Insektshotell

Vilken härlig vårkväll det blev! Vår aktivitet "Tillverkning av insektshotell" samlade knappt 30 personer. Glädjande att några nya deltagare kommit denna kväll, som kunde genomföras tack vare att det fanns gott om plats att sprida ut oss på.
Ann-Sofi och Ingvar Mattsson tog emot oss i sin vackra oas, trädgården på Frejagatan, för att visa, och ge instruktioner om hur man tillverkar boningar till våra kära insekter, såsom humlor, fjärilar och framför allt bin. Man kan hitta bra instruktioner på internet. Det går bra med träbitar som man borrar hål i, ca 5-6 cm djupa på lagom avstånd från varandra. Vass och bamburör är också bra material att använda. Tänk på att sätta upp insektshotellen, helst i österläge, blir för varmt i söder. 
Fikat efteråt kunde också serveras och avnjutas på ett säkert sätt, då många sittplatser fanns att tillgå, så vi kunde hålla bra avstånd mellan varandra. Lotteriet som såldes under kvällen hade många fina vinster. Dessa bestod av olika modeller av insektshotell, som Ingvar hade tillverkat och skänkt till föreningen. Ett stort tack till alla som deltog.