Tibro Trädgårdsförening

Trädgårdsrunda Fagersanna

Vilken vacker kväll vi fick, när trädgårdsrundan ägde rum. Denna gång hade vi tre trädgårdar att besöka.
Starten skedde vid affären i Fagersanna. Där samlades ivriga deltagare före kl 17, drygt 50 personer.

Första trädgården, Skinnfällen utanför Spethult visade upp en fantastiskt stor trädgård, likt en parkanläggning med stor damm och många olika sorters kärleksört och andra perenner. Åsa Karlsson har en stor trädgård att ta hand om, hon sätter bland annat ut små granplantor runt sin stora damm och beskär dem sedan för att få ett buskigt utseende på dem.

Nästa trädgård fanns inne i Skeastan, Sågvägen 24 där Carina Engström och Dag Ernholdt har en mycket sevärd trädgård, där fantasin får fritt spelrum. Perenner, sittplatser och en dammanläggning delar utrymme med mycket konst. Allt tas till vara, trasiga krukor vars skärvor bildar kanter runt rabatter. De har även ett stort utekök, där vi kunde servera korv med bröd, och kaffe med kaka.

Sista trädgården var Ljuveligro på Örlenvägen 40, där Anna Olsson startat en odling av tomater, gurka, physallis mm i växthuset, samt blommor och diverse grönsaker på friland till försäljning. Vi önskar henne lycka till med detta och ser fram emot att kunna åka dit och plocka våra tomater och gurkor mm. i fortsättningen.