Tibro Trädgårdsförening

Trädgårdsrundan

Årets trädgårdsrunda ägde rum i ett lite gråmulet men ändå uppehållsväder.
Starten var detta år vid Snickarvallen, där ca 65 deltagare kom för att köpa sin biljett med kvällens adresser.
Det fanns 2 trädgårdar att besöka, i utkanten av Tibro, närmare bestämt vid Anderstorp/Brobolet. Men första oasen man kunde besöka fanns vid Bonargården. Deras trädgård runt byggnaden var otroligt fin, med massor av perenner, träd och buskar, vilken lycka att få bo i denna idyll.

I den ena trädgården, som är ganska nyanlagd, hos Anders Gradh och Siri Schirmer har man problem med både sork och rådjur. Detta har man löst med att sätta armeringsnät runt en del av rabatterna och odlingarna, även upphöjda odlingsbäddar. Många vackra blommor, mestadels perenner, växte innanför dessa olika anordningar.

Den andra trädgården hos Vuokko Hietanen och Sven Erik Borg, fanns en gammal villaträdgård som kompletterats med nya odlingar. Mycket att vandra runt och titta på. Bland annat en otrolig vinranka och en skogsklematis som bildade tak vid den ena uteplatsen. Många olika perenner växte runtom i trädgården, även grönsaksodlingar av diverse slag. I växthuset fanns tomater och chili, som väntade på att mogna. Både pergolan och diverse staket var gjorda av det som finns i naturen, olika grovlek på träpålar som använts till att bygga upp detta.

I denna trädgård serverades korv med bröd, kaffe och kaka som smakade bra efter dessa vackra synintryck.
Alla deltagare vände hemåt mycket nöjda, och kanske lite inspirerade av allt de sett.