Tibro Trädgårdsförening

Utflykt Da Capo

Trots att det ösregnade hela dagen, samt kvällen när vi samlades vid Ös På för att åka till Da Capo i Mariestad, kom det ca 15 deltagare.
Vi åkte i egna bilar till centrala delarna av staden där Da Capo numera håller till, bredvid ån Tidan. Det ösregnade även i Mariestad, men vi var rustade i regnkläder och paraplyer. För att kunna hålla de rekommendationer som finns för sammankomster blev vi uppdelade i två grupper. 
Tre elever som går andra året i den trädgårdsutbildning som Da Capo bedriver under Göteborgs Universitet, guidade oss och berättade om de olika odlingar och verksamheter som bedrivs samt visade oss runt, både utomhus och i växthusen. Då maj månad inte har varit så varm, hade det inte börjat komma upp så mycket i de odlingsbäddar som hade anlagts, men det finns möjlighet att kunna besöka trädgården i sommar då det säkert kommer att finnas mycket vackert att beskåda.
Vi fick också gå en liten promenad över ån till den byggnad som ligger vid vattnet, där det anlagts flera olika rabatter.
Det var skönt att få komma in i värmen efter avslutad guidning och värma sig med lite kaffe och kaka i den stora lokalen, där det hela avslutades. Vi tackade eleverna för att vi fått komma och ta del av deras verksamhet, en mycket intressant kväll.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)