Tibro Trädgårdsförening

Utflykt Hallum

Vilken tur vi hade med vädret!

Tisdagen 30 juni genomförde vi sommarens första utflykt. Samling på Stora Torget, vid Ös På kl 17.30. Vi var ca 30 förväntansfulla deltagare som i egna fordon åkte i samlad karavan, då vi nu i dessa Coronatider inte kan samåka. Det ösregnade när vi lämnade Tibro för färd mot Hallum utanför Varola.
Väl framme hade regnet upphört, när vi möttes av Anita och Erik Boij vid deras vackra 1800-talsvilla med mycket snickarglädje. De har sedan mitten av 90-talet förändrat sin ca 3000 kvadratmeter stora trädgård från att i stort sett bara vara gräsmatta, till en underbar oas med många fina grusgångar och två stora dammar, varav den ena innehöll ett antal stora fiskar. Dammarna har förbindelse via en liten bäck.

De har också ett fint orangerie, byggt i rött tegel med stora fönsterpartier. Efter att ha vandrat runt och tittat på alla fina perenner, träd och buskar var det dags för lite fika. Många sittplatser runt om i trädgården gjorde att vi kunde hålla säkert avstånd när vi avnjöt innehållet i våra medhavda fikakorgar.
Vi tackar makarna Boij för att vi fick möjlighet att ta del av allt detta och få inspiration till våra egna trädgårdar.

Kvällen resulterade också i att vi fick några nya medlemmar, vi hälsar dessa välkomna.