Tibro Trädgårdsförening

Bussresa

Det var ett stort antal entusiastiska deltagare när busssresan startade kl 06.30 från Tibro busstation. Vi hämtade upp glada resenärer i Skövde, då flera personer från både Skövde, Hjo och Mariestad hade anmält sig, i och med detta så var bussen fullsatt, 50 personer.
Vid Isaberg intogs det en medhavd fika. Kl 10.40 ankom vi till Vargaslätten i Simlångsdalen. Den guidade turen startade kl 11. Gerben Tjerdsmaa tog emot och hälsade oss välkomna. Han berättade om hur allt startade i början av 1900-talet, då Sigfrid och Ruth Eriksson började anlägga parken.
Sedan 2013 är det Göran Johansson som äger och driver parken Vargaslätten. Gerben driver i egen regi handelsträdgården som finns i anslutning till denna. De håller på att restaurera parken tills dess ursprung.
Det var en otroligt fin guidning, där Rhododendronen stod i full blom och all övrig frodighet fanns att se. Det var ju varmt denna dag med ca 29 grader och hög luftfuktighet. Efter guidningen kunde man handla i Gerbens handelsträdgård.
Efter detta var det dags för lunch som intogs i Tallhöjdens Värdshus med mycket bra mat, kaffe och kaka. Sedan var det dags för hemfärd. Ett stopp gjordes vid Isaberg där man fikade. I Skövde tog deltagarna från de andra orterna farväl och färden fortsatte till Tibro, där vi var framme ca 19.30.
Ett stort tack till Enboms buss och Carl-Johan som rattade säkert.