Tibro Trädgårdsförening

Bussresa

Nu har vi varit på sommarens bussresa. Denna gång styrdes kosan till Lidköpingstrakten. 40 deltagare hade anmält sig, mycket roligt tycker vi att så många ville delta.

Först styrdes kosan till Saleby, där blev vi väl mottagna av ägarna, som hade mycket att berätta om sitt livsverk, Dahlior i mängder. Det fanns alla sorter man kan drömma om, långa, korta, små blommor till jättestora, den ena vackrare än den andra. Det fanns också mycket annat att titta på i den parkliknade trädgården. Vi passade på att fika under tiden vi var där, ur de medhavda fikakorgarna. Vi hade skaplig tur med vädret under tiden, bara lite duggregn emellanåt.
Sedan fortsatte bussfärden mot Läckö, vi blev serverade en mycket god lunch i en vacker miljö.
Sedan var det dags att bege oss till Läckö slott, där vi blev guidade i den vackra slottsträdgården av en mycket duktig och kunnig trädgårdsmästare som tillsammans med sina kollegor sköter denna. 
Då hade regnet börjat tillta så vi behövde använda paraplyer och regnkläder för att inte bli alltför blöta.

Efte den fortsatta färden tillbaka mot Lidköping där vi skulle besöka en privat trädgård i Stenhammarsområdet började regnet tillta ännu mer. Det bler därför en ganska kort visit i denna vackra trädgård som hade mycket att visa upp.
Nu var det bara en programpunkt kvar innan hemfärd. En stunds fika och avkoppling i Skogshyddan kafé där det fanns mycket gott att välja på.

Nu hade det blivit dags för hemfärda. Alla var nog ganska trötta efter att ha blivit fulla av mycket intryck och kanske fått inspiration till den egna täppan.

 

 

                             

                   

                      

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)