Tibro Trädgårdsförening

Bussresa

30 deltagare hade anmält sig till den första bussutflykten på länge. Vi hade bokat Enboms Buss för att ta oss med på denna resa.
Färden gick först till Nyströms Handelsträdgård i Axamo utanför Jönköping. Där fanns mycket att titta på och även inhandla, perenner, buskar, träd mm. Det fanns även ett stort sortiment av allehanda varor att dekorera med i våra trädgårdar.

Sedan styrdes kosan mot Rudenstams Gårdscafé och butik i Kaxholmen som ligger utanför Huskvarna. Stora äppelodlingar växte i backarna. Där intogs en mycket god lunch bestående av varmrökt lax, potatis och sallad. Även kaffe och kaka ingick. Där fanns också möjlighet att inhandla diverse varor, såsom must som tillverkades där, samt många andra delikatesser och vackra saker att dekorera med.

Färden fortsatte sedan mot Jönköping. Rosenlunds Rosarium välkomnade oss med en rosenprakt som knappt går att beskriva utan behöver upplevas. När vi hade vandrat runt och njutit av allt det vackra, fanns möjlighet att fika i deras lilla café.

Klockan 17 styrdes kosan hemåt. Alla var mycket nöjda med dagen.